Υπηρεσία

Συμβουλευτικής και Διαπαιδαγώγησης

Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε  με το παιδί μας, τόσο ως γονείς, όσο και ως εκπαιδευτικοί είναι πολύ σημαντικός για την διαπαιδαγώγησή του. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο πανεπιστήμιο για γονείς. Ο κάθε γονιός είναι ξεχωριστός.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

Οι περισσότεροι γονείς αναπτύσσουν τις τεχνικές τους μέσα από την καθημερινότητά τους και μετά από πολλές προσπάθειες, επιτυχίες και αποτυχίες. Ανάλογα με τα βιώματά του, την προσωπικότητά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείται να μεγαλώσει το παιδί του, αναπτύσσει το δικό του προσωπικό στυλ διαπαιδαγώγησης.

Ποια είναι τα όρια που πρέπει να θέτουν οι γονείς αναθρέφοντας τα παιδιά τους;

Πώς θα ξέρουν ότι θέτουν τα σωστά όρια;  Και τι γίνεται αν αυτά είναι λανθασμένα ή αν δεν τηρηθούν;

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την αρνητική συμπεριφορά του παιδιού μου; Ποια είναι η σωστή τιμωρία;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απασχολούν καθημερινά τους γονείς και τους προβληματίζουν .

ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ;

Η ομάδα της Feel The Family έχοντας μελετήσει και επιτυχώς εφαρμόσει πολλές μεθόδους διαπαιδαγώγησης  σε πολλαπλά διαφορετικά περιβάλλοντα, με παιδιά διαφορετικών προσωπικοτήτων, αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις και διευκολύνουν την καθημερινότητα της κάθε οικογένειας.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι  διαπαιδαγώγησης . Οι μέθοδοι αυτές χωρίζονται σε δύο κυρίως ομάδες: τις θετικές και τις αρνητικές.

Οι θετικές αναφέρονται σε αυτές τις πρακτικές οι οποίες επικεντρώνονται στην ανάδειξη των θετικών στοιχείων της προσωπικότητας του παιδιού και στην ενίσχυση των καλών συμπεριφορών της καθημερινότητάς του.

Ως αρνητικές μέθοδοι διαπαιδαγώγησης ονομάζουμε αυτές οι οποίες επικεντρώνονται στην αποφυγή των κακών πράξεων του παιδιού, συνήθως μέσα από τιμωρητικές πρακτικές

(Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για σωματική ή ψυχολογική βία).

Τόσο οι θετικές τεχνικές όσο και οι αρνητικές, πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Η ισορροπημένη χρήση των μεθόδων αυτών είναι πολύ σημαντική.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο ορισμός ενός σαφούς και προγραμματισμένου συστήματος αμοιβών και τιμωριών, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έμφαση στις θετικές τεχνικές και λιγότερο στις αρνητικές.

Η Ομάδα μας μαθαίνει στους γονείς πώς να χρησιμοποιούν σωστά και κατά περίπτωση αυτές τις μεθόδους, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και να εξασφαλιστεί η αρμονία μεταξύ των μελών.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Οριοθέτηση κανόνων
  • Αντιμετώπιση επιθετικής και αρνητικής συμπεριφοράς
  • Εκμάθηση αποδοτικότερων τρόπων διαβάσματος
  • Διαχείριση θυμού
  • Αντιμετώπιση αντιζηλίας μεταξύ των αδερφών
  • Απόκτιση αυτοπεποίθησης
  • Αντιμετώπιση φοβιών
  • Κοινωνικοποίηση παιδιού