ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ – ΧΡΟΝΟΥ[it_heading heading_style=”style2″ text=””]Διαχειριση  Χρονου- Αγχους [/it_heading]

Διαχείριση Άγχους - Χρόνου

Οι άνθρωποι θέλουν και  προσπαθούν να διαχειρίζονται το χρόνο τους αποδοτικά για διάφορους λόγους. Η συνέπεια π.χ σε ένα ραντεβού ισοδυναμεί με υπευθυνότητα κι η ορθή διαχείριση άγχους – χρόνου μπορεί να μας βοηθήσει να διασκεδάζουμε αντί να εργαζόμαστε συνεχώς ή να προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε άλλες υποχρεώσεις.

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;”]

Ζώντας σε έναν πολυσύνθετο κόσμο συνεχώς κινούμαστε, μελετάμε, μαγειρεύουμε, διασκεδάζουμε, κοιμόμαστε, δουλεύουμε με μοναδικό κοινό παρονομαστή το χρόνο.  Όλα αυτά  μας αποδεικνύουν το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος  ως  έννοια από μόνος του, αλλά και πόσο σημαντική είναι η διαχείρισή του για τη ζωή μας  και την ποιότητα που μπορεί αυτή να καθορίσει.

Ο  τρόπος  με  τον  οποίο  προσπαθούμε  να  συμβαδίσουμε,  να  προπορευτούμε,  να αποφύγουμε ή να συμπιέσουμε το χρόνο μας παράγει άγχος. Από αυτό πηγάζει και το  πρώτο πλεονέκτημα από τη διαχείριση του χρόνου, το οποίο  είναι μια ζωή «ελεύθερη από το  άγχος».

Είναι συνηθισμένο να νιώθουμε άγχος σε καταστάσεις  όπως  μια επαγγελματική συνέντευξη, ένα διαγώνισμα ή σε μια ομιλία σε κοινό. Το άγχος, όμως, που διακατέχει έναν άνθρωπο που φορτώνει τη μέρα του με υπερβολικά πολλές δραστηριότητες, η έλλειψη προσωπικής φροντίδας, ο κακός ύπνος και η έλλειψη προσωπικού χρόνου δημιουργούν δυσβάσταχτα συναισθήματα.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ;”]

Οι καθυστερήσεις, οι αναβολές, η ασυνέπεια, η κακή διαχείριση του άγχους, ο φτωχός προγραμματισμός, οι πολλαπλές δραστηριότητες, οι λανθασμένες προτεραιότητες, ο  πανικός είναι πράγματα τα οποία μπορεί να συμβαίνουν στη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος  δεν διαχειρίζεται το χρόνο του  αποτελεσματικά.

Μια τυπική εικόνα που παρουσιάζει  ένας άνθρωπος  που δεν διαχειρίζεται αποτελεσματικά  το χρόνο του είναι συνήθως η ακόλουθη:

Πρησμένα βλέφαρα (από την έλλειψη ύπνου), κυρτοί ώμοι (από την κούραση), πολύ  αδύνατος ή με παραπανίσια κιλά (εξαιτίας  της  έλλειψης  καλής  και  ισορροπημένης  διατροφής), πολλές φορές οξύθυμος (αφού το  νευρικό  του σύστημα  είναι  διαταραγμένο),  φορτωμένος  με  τσάντες, έγγραφα στον ώμο (και άρα κακή  στάση  σώματος),  πολύ πιθανό είναι  να  καπνίζει (αφού αυτό μόνο τον ηρεμεί), έχει  συνοφρυωμένο  ύφος  και  μονίμως… βιάζεται!

Οι άνθρωποι  γύρω  του ( συγγενείς, φίλοι,  εργοδότες, συνάδελφοι), συνήθως, έχουν παράπονα από αυτόν, που αφορούν  στη συνέπειά του, στην αποδοτικότητά του, στην παρουσία (ή στην απουσία του) από  σημαντικά γεγονότα.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;”]

Στην Feel The Family, σας μαθαίνουμε τις τεχνικές διαχείρισης χρόνου και άγχους, ώστε η καθημερινότητα να είναι καλύτερη μέρα με την μέρα! Πλέον ,θα νοιώθετε πιο ελεύθεροι απο ποτέ και οι καταστάσεις θα σταματάνε να σας αγχώνουν και να σπαταλούν το χρόνο σας άσκοπα.
Όλα δουλεύουν έπειτα Υπέρ σας. Προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας, τα πολύτιμα δώρα της Υγείας και Ηρεμίας.

 Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Αυξάνει την παραγωγικότητα (στην εργασία και το σπίτι).
  • Μετριάζει το άγχος.
  • Δημιουργεί καλύτερη διάθεση.
  • Φέρνει ισορροπία ανάμεσα στους διαφορετικούς τομείς της ζωής μας (οικογένεια, σχέσεις, δουλειά, χόμπι, φίλοι).
  • Μας δίνει νόημα.
  • Είμαστε πιο χαρούμενοι.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_title=”Διαχείριση χρόνου-άγχους Feel the Family” icon_fontawesome=”fa fa-check” iconbox_title_color=”#86068e” iconbox_icon_color=”#86068e”]Στην Feel The Family, σας μαθαίνουμε τις τεχνικές διαχείρισης χρόνου και άγχους, ώστε η καθημερινότητα να είναι καλύτερη μέρα με την μέρα![/it_iconbox]