ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

ΧΡΥΣΟΙ-ΚΑΝΟΝΕΣ-ΚΑΙ-ΚΟΛΠΑ-ΓΙΑ-ΝΑ-ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ-ΕΝΑ-ΠΑΙΔΙ-ΤΟΝ-ΕΑΥΤΟ-ΤΟΥ.png

Για να είστε βέβαιοι ότι το μικρό σας θα είναι πάντα ασφαλές και θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε επιτήδειο, ακόμα και όταν εσείς δεν βρίσκεστε δίπλα του, είναι σημαντικό να του μάθετε ορισμένους κανόνες για το πώς να προστατεύει τον εαυτό του.

Οι μεγάλοι δεν θα ζητήσουν ποτέ βοήθεια από ένα παιδί. Αντιθέτως αν έχουν κάποιο πρόβλημα θα απευθυνθούν σε κάποιον ενήλικα. Αν ζητήσουν βοήθεια από παιδί τότε κάποιος άλλος είναι ο σκοπός τους.

Δημιουργήστε ένα μυστικό σύνθημα που θα ξέρετε εσείς και εκείνα. Το σύνθημα αυτό θα πρέπει να ζητήσουν τα παιδιά από τον άγνωστο που θα τα πλησιάσει και θα τους πει «με έστειλε η μαμά σου να σε πάρω». Αν αυτός δεν απαντήσει, σημαίνει πως τους λέει ψέματα.

Μάθετε στο μικρό σας τον κανόνα του εσωρούχου, δηλαδή να μην το αγγίζει κανείς στις περιοχές που καλύπτονται από το εσώρουχο. Φυσικά θα πρέπει να το μάθετε ότι δεν μπορεί κανείς να το αγκαλιάζει ή να το φιλάει αν το ίδιο δεν θέλει.

Εξηγήστε του πως δεν χρειάζεται να είναι ευγενικό ή να λέει «ναι» όταν αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το άτομο που έχει απέναντί του ή όταν το ένστικτό του τού λέει πως κινδυνεύει.

Φροντίστε να γνωρίζει το πλήρες όνομά του, τη διεύθυνση του σπιτιού του και ένα τηλέφωνο ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης.

Ποτέ δεν πρέπει να ακολουθήσει ή να πάρει κάτι από κάποιον που δεν γνωρίζει.

Αν χαθεί στο πλήθος η καλύτερη λύση είναι να παραμείνει στο σημείο και να φωνάξει ή να βρει μια μητέρα με παιδιά και να της πει ότι χάθηκε.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr


Leave a Reply