Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση σας, με την ύπνωση και το NLP

Ύπνωση για αυτοπεποίθηση

“Είσαι τόσο νέος όσο η αυτοπεποίθησή σου, τόσο γέρος όσο και οι φόβοι σου. Τόσο νέος όσο η ελπίδα σου, τόσο γέρος όσο η απόγνωση σου ». – Samuel Ullman

 

Η αυτοπεποίθηση είναι μια κατάσταση του νου.

Όταν αισθανόμαστε σίγουροι, αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και πιστεύουμε στις ικανότητές μας. Όταν δεν αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση, είμαστε ανήσυχοι, ανεκπλήρωτοι και τελικά δυσαρεστημένοι.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι κάτι που πολλοί από εμάς υποφέρουν και μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.  Όπως ο φόβος του άγνωστου, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και ο φόβος των αντιλήψεων των άλλων ανθρώπων. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης, μπορεί να μας κρατήσει πίσω από την ανάπτυξη τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Σε αυτή τη σελίδα θα εξηγήσουμε πώς η ύπνωση, για εμπιστοσύνη στον εαυτό μας , μπορεί να λειτουργήσει με το ασυνείδητο μας, για να ξεπεράσει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και να ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση.

Ύπνωση για αυτοπεποίθηση

Συναντήσατε ποτέ κάποιον που, παρά τη σταθερή διαβεβαίωση και έγκριση από τους άλλους, στερείται εμπιστοσύνης στις ικανότητές του; Ή ίσως γνωρίζετε κάποιον που σκέφτεται ότι είναι φανταστικοί σε αυτό που κάνουν, παρά τους άλλους ανθρώπους που τους λένε διαφορετικά πράγματα;

Αυτό συμβαίνει επειδή το ασυνείδητο μας, κρατά μια σειρά από πεποιθήσεις για εμάς που παραμένουν οι ίδιες, ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες.

Έτσι, ένας τραγουδιστής που πιστεύει βαθιά στο ασυνείδητο ότι έχει μια περίεργη φωνή, πιθανότατα θα αποφύγει να τραγουδήσει, ακόμα κι αν οι άνθρωποι του λένε ότι έχει μια πολύ ωραία φωνή.

Καθώς αυτές οι πεποιθήσεις κατοικούν στο ασυνείδητο μας, εκεί πρέπει να γίνει η αλλαγή.

Ύπνωση για αυτοπεποίθηση

Η υπνοθεραπεία προσεγγίζει το ασυνείδητο μυαλό και χρησιμοποιεί τη δύναμη της πρότασης για να διευκολύνει τη θετική αλλαγή.

Αυτές οι προτάσεις που τίθενται, μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να βελτιώσουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης. Γενικά, αυτές οι προτάσεις θα είναι θετικές και θα γίνουν στον παρόντα χρόνο.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε η φράση “αισθάνεστε σίγουροι σε ό, τι κάνετε” και όχι “δεν αμφιβάλλετε πλέον”…

Η θεωρία πίσω από αυτό είναι ότι το ασυνείδητο δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ “έχετε” και “δεν έχετε πλέον”.

 

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ύπνωσης για τη συνεδρία εμπιστοσύνης;

Αρχικά, ο υπνοθεραπευτής σας θα σας μιλήσει για αυτό που ελπίζετε να επιτύχετε με την υπνοθεραπεία.

Θα θέσουμε πιθανώς ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν σας για να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε οποιεσδήποτε αιτίες για τον τρόπο που αισθάνεστε.

Ο θεραπευτής θα εξηγήσει πώς λειτουργεί η ύπνωση για άυξηση εμπιστοσύνης, εξηγώντας τη διαδικασία για εσάς, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί , φροντίστε να το ρωτήσετε.

Μόλις είστε και οι δύο ικανοποιημένοι με αυτό που σκοπεύετε να κάνετε, η υπνοθεραπεία σας θα ξεκινήσει. Θα οδηγηθείτε σε μια πολύ χαλαρή κατάσταση. Δεν θα κοιμηθείτε και θα γνωρίζετε τι συμβαίνει καθ ‘όλη τη διάρκεια.

Μόλις είστε σε αυτή την κατάσταση, ο υπνοθεραπευτής  θα επικοινωνήσει με το ασυνείδητό σας, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις και υποβλητικές δηλώσεις για να αμφισβητήσετε τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας.

Οι δηλώσεις που θα χρησιμοποιηθούν θα εξαρτηθούν από την προσωπική σας κατάσταση και θα σχετίζονται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα θέματα εμπιστοσύνης που θεωρείτε ότι έχετε.

Η θεωρία πίσω από την υπνοθεραπεία είναι ότι όταν το ασυνείδητό σας πιστεύει ότι είστε σίγουροι, αυτό το μεταφέρει στη συνείδησή σας. Αυτό, κατά συνέπεια, αλλάζει τα σκεπτικά σκέψης και τις ενέργειές σας για να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση σας.

Τι συμβαίνει μετά τη συνεδρία σας για υπνοθεραπεία;

Ο αριθμός της ύπνωσης για συνεδρίες, θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές σας περιστάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορείτε να συζητήσετε με τον υπνοθεραπευτή . Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας σας, είναι πιθανόν ο υπνοθεραπευτής να σας συστήσει να ακούτε τακτικά τις προγραμματισμένες συνεδρίες για να επαναλάβετε τις προτάσεις.

Ο υπνοθεραπευτής μπορεί επίσης να σας διδάξει μερικές τεχνικές αυτο-ύπνωσης για χρήση καθώς και όταν τις χρειάζεστε.  Η ακρόαση των ηχογραφήσεων και η αυτο-ύπνωση είναι εύκολοι τρόποι να συνεχίσετε να εργάζεστε με τα επίπεδα εμπιστοσύνης αφού τελειώσετε τη συνεδρία σας.


Leave a Reply