ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ

ύπνωση.gif

Τι είναι ύπνωση;

Συνήθως χρησιμοποιείται στην υπνοθεραπεία και είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης που μπορεί να προκληθεί από τον εαυτό ή από άλλο άτομο και κατά τη διάρκεια της οποίας ο συνειδητός έλεγχος χαλαρώνει, καθιστώντας το περιεχόμενο του ασυνείδητου πιο προσιτό. Η ύπνωση είναι από την ελληνική λέξη “hypnos”, που σημαίνει “ύπνος”.

Η ύπνωση θεωρείται ότι δουλεύει αλλάζοντας την κατάσταση της συνειδητότητάς μας με τέτοιο τρόπο ώστε η αναλυτική αριστερή πλευρά του εγκεφάλου να απενεργοποιείται, ενώ η μη αναλυτική δεξιά πλευρά γίνεται πιο επιφυλακτική.

Ο συνειδητός έλεγχος του νου αναστέλλεται και το υποσυνείδητο μυαλό αφυπνίζεται. Η ύπνωση λειτουργεί παρακάμπτοντας το κρίσιμο συνειδητό μυαλό (συνήθως μέσω χαλάρωσης ή γλωσσικών τεχνικών) και μιλώντας απευθείας στο ασυνείδητο σε μια γλώσσα την οποία κατανοεί. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ασυνείδητο μυαλό είναι βασικά υπεύθυνο.

Τι είναι η θεραπεία ύπνωσης;

Η υπνοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία υποσυνείδητης αλλαγής σε έναν ασθενή με τη μορφή νέων απαντήσεων, σκέψεων, συμπεριφορών ή συναισθημάτων.

Μπορεί ένα άτομο να υποβληθεί σε υπνωτισμό;

Ναι, οι άνθρωποι μοιάζουν σαν να κοιμούνται όταν είναι υπνωτισμένοι επειδή τα μάτια τους είναι κλειστά και είναι ειρηνικά. Αλλά δεν κοιμούνται. Τα κύματα του εγκεφάλου ενός ατόμου που είναι υπνωτισμένο δεν είναι τίποτα σαν αυτά ενός ανθρώπου που κοιμάται. Στην πραγματικότητα, η υπνωτική έκσταση είναι μια αυξημένη κατάσταση συγκέντρωσης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός υπνωτιστή και ενός hypnotherapist;

Η υπνοθεραπεία είναι ένας συνδυασμός θεραπείας και ύπνωσης. … Η ύπνωση είναι η διαδικασία της πρόκλησης μιας παθητικής κατάστασης του νου και καθιερώνει μια αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου μυαλού. Από την άλλη πλευρά, η υπνοθεραπεία είναι μια ψυχολογική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί την ύπνωση για να θεραπεύσει τα προβλήματα.

Πόσα χρήματα μπορείτε να κάνετε ως υπνοθεραπευτές;

Οι ειδικευμένοι υπνοθεραπευτές κερδίζουν από $ 50 έως $ 150 την ώρα και μπορούν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους κατά $ 350 έως $ 500 την εβδομάδα, λαμβάνοντας μόνο λίγους πελάτες. Ένας πλήρους απασχόλησης επαγγελματίας, με άδεια  hypnotherapist μπορεί να κερδίσει $ 75.000 το χρόνο.

Μπορεί η ύπνωση να βοηθήσει με το άγχος;

Η φαρμακευτική αγωγή, η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία και η συμπεριφορική θεραπεία είναι όλες συνήθεις θεραπείες για διαταραχές άγχους. Η υπνοθεραπεία μπορεί επίσης να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις διαταραχές άγχους, αφού επιδιώκει να αναζητήσει τη βασική αιτία του άγχους και να αλλάξει την αντίληψη των ατόμων για ένα γεγονός του παρελθόντος ή να απελευθερώσει συναισθήματα από αυτό.

Η ύπνωση λειτουργεί πραγματικά;

Η ύπνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους, ως θεραπεία υποδείξεων ή για ανάλυση ασθενών. Η υπνωτική κατάσταση κάνει το άτομο πιο ικανό να ανταποκριθεί στις προτάσεις. Ως εκ τούτου, η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να αλλάξουν ορισμένες συμπεριφορές, όπως η διακοπή του καπνίσματος ή το δάγκωμα των νυχιών.

Μπορεί η ύπνωση να χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσει τους ανθρώπους να ενεργήσουν ενάντια στη θέλησή τους;

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση είναι “Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια”. Ωστόσο, η ίδια η ερώτηση είναι απλουστευμένη και πιθανώς δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια αυτό που ο ερωτώμενος ίσως ήθελε πραγματικά να γνωρίζει, έτσι πηγαίνει εδώ –
Με την ύπνωση, το πρόσωπο στην ύπνωση είναι πάντα στον έλεγχο, ποτέ ο υπνωτιστής.
Οι μύθοι σχετικά με την ύπνωση, που διαιωνίζονται από τις ταινίες του Χόλιγουντ, τους αστικούς θρύλους και τα βιβλία μυθοπλασίας, οδηγούν τους ανθρώπους να σκέφτονται όλα τα πράγματα για την ύπνωση, συμπεριλαμβανομένου ότι είναι κάπως επικίνδυνο. Αυτά τα πράγματα είναι αναληθή. Είστε πάντα έτοιμοι να είστε πάντα σε θέση να “επιστρέψετε” στην κατάσταση πλήρους εγρήγορσης ανά πάσα στιγμή, αν θέλετε ή χρειάζεστε. Η υπ ‘αριθμόν ένα δουλειά του υποσυνείδητου μυαλού είναι να σας προστατεύσει και είναι πάντα στη δουλειά.

Φυσικά, θα θελήσετε να επιλέξετε έναν υπνοθεραπευτή που έχει εκπαιδευτεί καλά και αυτό είναι αξιόπιστο. Επιλέξτε ένα που σας εμπνέει  εμπιστοσύνη. Η ύπνωση είναι μια ασφαλής και ευεργετική διαδικασία όταν διευκολύνεται από έναν ηθικό και εκπαιδευμένο επαγγελματία.

Έχετε πάντα κατά νου ότι η ύπνωση δεν είναι θεραπεία ή θεραπεία για ψυχικές ασθένειες και ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από ψύχωση, αυτοκτονική κατάθλιψη ή που βρίσκονται σε φάρμακα για ψυχολογική σταθερότητα θα πρέπει να υπνωτίζονται μόνο από τους γιατρούς ή τους ψυχιάτρους τους ή από έναν έμπειρο υπνοθεραπευτή.

Πού μπορεί να βοηθήσει η Υπνοθεραπεία;

Πιθανώς θα εκπλαγείτε από το πλήθος των διαφορετικών θεμάτων στα οποία μπορεί να βοηθήσει η υπνοθεραπεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ύπνωση μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διακοπή του καπνίσματος και τη θεραπεία φοβιών. Εντούτοις, ίσως να εκπλαγείτε περισσότερο αν διαπιστώσετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε το τεστ οδήγησης ή να γίνετε καλύτερος στη δημόσια ομιλία.

Οι υπνοθεραπευτές δεν είναι, ως επί το πλείστον, ιατρικά εκπαιδευμένοι και έτσι δεν θα στοχεύσουν στη θεραπεία ιατρικής ή ψυχιατρικής ασθένειας, εκτός εάν γίνει υπό την επίβλεψη του γιατρού του ασθενούς.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε:

διακοπή του καπνίσματος, σχέσεις, απώλεια και διαχείριση βάρους, φόβος της πτήσης, αϋπνία, δημόσια ομιλία, μνήμη, αλλεργίες, βοήθεια στις εξετάσεις, διαταραχή του τραυματικού άγχους, κίνητρο, αθλητική ψυχολογία, διαχείριση πόνου, φοβίες, οικοδόμηση εμπιστοσύνης, άγχος και διαχείριση άγχους, τραύλισμα, οικονομική αφθονία, fitness και υγεία, σεξουαλικά προβλήματα, δάγκωμα νυχιών, αναβλητικότητα.


Leave a Reply