Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

ο-χορός.gif

Λάτιν, μπαλέτο, ευρωπαϊκοί, παραδοσιακοί, rock ‘n’ roll δεν έχει σημασία τι χορεύεις… σημασία έχει να το απολαμβάνεις με την ψυχή σου. Να το ευχαριστιέσαι με όλο σου το είναι. Γιατί ο χορός είναι τρόπος έκφρασης! 

Χορός λοιπόν! Μια λέξη με ένα μεγάλο νόημα! Ο χορός για πολλούς είναι τρόπος έκφρασης, για άλλους ευχάριστη δραστηριότητα και για άλλους επάγγελμα ή και τρόπος ζωής. Όλοι όμως έχουμε τον χορό μέσα μας και όλοι μπορούμε να χορέψουμε, αρκεί να έχεις ψυχή. Δεν χρειάζεται να χορεύεις επαγγελματικά, και ούτε να το κάνεις για άλλον… παρά μόνο για σένα.

Ενώ η μουσική ασκεί μια ακατανίκητη έλξη, ο χορός είναι ο πιο άμεσος τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, που ισορροπεί την ψυχή και δυναμώνει το σώμα αποτελώντας μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

 Ο χορός είναι ευτυχία. Είναι εκείνη η απελευθέρωση που νιώθεις κάθε φορά που τα πόδια σου ακολουθούν, ασυναίσθητα κυρίως, το ρυθμό της μουσικής και δημιουργούν το κάτι απίθανο. Είναι η δύναμη που νιώθεις. Που ενώ χορεύεις σε κάνει να νιώθεις ανίκητος, κατακτώντας τον κόσμο ολόκληρο. Και όταν τελικά κατέβεις από την σκηνή, κάθε φορά δηλαδή που κατεβαίνεις, αυτή η δύναμη και η αίσθηση που σου προσφέρει, σου λείπει και δεν θέλεις να σταματήσεις να χορεύεις.

Λένε πως ο χορός είναι η συζήτηση μεταξύ ψυχής και σώματος, και δε θα το καταλάβεις αυτό αν δεν το νιώσεις.  Κάνεις αυτό που θέλει η ψυχή σου και το σώμα υπακούει. Το σώμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τα πόδια, καθώς κάθε μέρος του σώματος, από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το κεφάλι, συμμετέχει δυναμικά σε κάθε κίνηση. Ολόκληρο το σώμα προσδίδει ένταση και ενεργητικότητα στον χορό και αυτό είναι η ψυχή που βγαίνει προς τα έξω. Παίρνεις βαθιές ανάσες, όσες χρειαστεί, και αφήνεις το σώμα σου να κάνει τα υπόλοιπα. Δεν υπεραναλύεις, δεν σκέφτεσαι καν το αποτέλεσμα… απλά χορεύεις. Γιατί στο κάτω κάτω, ο καλύτερος χορός είναι αυτός που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη! 

Για μένα, χορός είναι πάθος, ελπίδα και τρέλα! Είναι η δυνατότητα που έχω να αποδεικνύω κατά κάποιον τρόπο ποια είμαι και πως αισθάνομαι, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσω. Και φυσικά, είναι ένα όνειρο που μπορείς να το ζεις όποτε γουστάρεις. Γι’αυτό μη φοβάσαι να εκφραστείς και δοκίμασε τον χορό όπου σου δίνετε η ευκαιρία.  

Γιατί ο χορός είναι σαν την ζωή… αν κάνεις ένα λάθος βήμα, απλά συνεχίζεις!

Πηγή: https://allinskg.gr/


Leave a Reply