Πώς βοηθά η Ύπνωση στην κατάθλιψη ?

Ύπνωση στην κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι συχνά μια αντίδραση σε ένα τρομακτικό ή τραυματικό συμβάν. Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις που σχετίζονται με το τραυματικό συμβάν στη ζωή μας αναφέρονται ως τραυματικές ασκήσεις.

Τα σήματα και συμπτώματα στην κατάθλιψη

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα τυπικά σημάδια της κατάθλιψης που μπορεί να έρθουν αργά σαν μια “ομίχλη” και να κυλήσει πάνω σε ότι ήταν προηγουμένως μια “ηλιόλουστη ημέρα” και τώρα γίνεται όλο και πιο σκούρα με κάθε λεπτό, για τον εαυτό μας.

Σύμπτωμα # 1  “Τώρα, δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί. Απλώς δεν έχω το ίδιο ενδιαφέρον για τα πράγματα που έχω συνηθίσει. “
Σύμπτωμα # 2  “Έχω πόνους στο σώμα και ανησυχώ ότι μπορεί να έχω (ινομυαλγία, καρκίνο, αρθρίτιδα, διαβήτη κ.λπ.)”.
Το σύμπτωμα # 3  “Δεν μπορώ να σταματήσω την υπερκατανάλωση και πήρα 40 κιλά.” Ή “έχω επιστρέψει στην κατανάλωση, καπνίζοντας τσιγάρα κ.λπ.”
Σύμπτωμα # 4  “Έχω πρόβλημα με τον ύπνο τη νύχτα και είμαι εξαντλημένος.”
Το σύμπτωμα # 5  “Κλαίω ακόμα και στην πτώση μιας καρφίτσας, αλλά κυρίως αισθάνομαι μουδιασμένα.”

Συχνά αυτά τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με φάρμακα που συνταγογραφούνται από γιατρό. Μπορούν να συνταγογραφηθούν αντικαταθλιπτικά, φάρμακα για ύπνο και ίσως μια δίαιτα ή πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος. Αυτές οι μέθοδοι θεραπείας, φυσικά, στοχεύουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά δεν ανάγονται στη θεραπεία της υποκείμενης αιτίας της κατάθλιψης.

 

Η ύπνωση για την κατάθλιψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας καθώς και να βοηθήσει τα άτομα να βρουν πολύ πιο αποτελεσματικές συμπεριφορές αντιμετώπισης.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν μια πιο ευτυχισμένη διάθεση και να μειώσουν ή να διαλύσουν τις απαισιόδοξες και αρνητικές σκέψεις που γενικά συνοδεύουν την κατάθλιψη. Η υπνοθεραπεία για αυτή τη διαταραχή χρησιμοποιεί συνήθως ένα συνδυασμό προτάσεων και εικόνων για να επιφέρει θετικές αλλαγές στις ασυνείδητες διαδικασίες του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη.

Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ύπνωση για αυτή τη διαταραχή θα βιώσουν συχνά μια νέα αίσθηση ελευθερίας και μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου πάνω στις σκέψεις τους, στη διάθεσή τους και στη ζωή τους γενικά.

Η ύπνωση έχει αναγνωριστεί ως δυνητικά αποτελεσματική θεραπεία για πολλά άτομα με κατάθλιψη.

Μερικές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία γνωστικής συμπεριφοράς, η οποία είναι η πιο κοινή θεραπευτική προσέγγιση στη θεραπεία της κλινικής κατάθλιψης.

Αν παλεύετε με την κατάθλιψη και δεν έχετε βρει βοήθεια από φαρμακευτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία, ή θα προτιμούσατε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας , η ύπνωση σίγουρα αξίζει να εξεταστεί. Είναι ουσιαστικά ασφαλές και πολλοί άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από αυτό για ποικίλες διαταραχές και ανεπιθύμητες συμπεριφορές ή συνήθειες. Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την ύπνωση, μπορείτε είτε να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο και καλά εκπαιδευμένο θεραπευτή ή μπορείτε επίσης να εξετάσετε την προσπάθεια CDs που επικεντρώνονται στην ύπνωση για την κατάθλιψη. Λάβετε υπόψη ότι ενώ τα CD μπορεί να είναι χρήσιμα, δεν θα είναι προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες σας, γεγονός που είναι ένα από τα οφέλη της συνεργασίας με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία.

Παράλληλα , ενώ δεν λειτουργεί για όλους, μπορεί σίγουρα να αξίζει να εξεταστεί εάν η κατάθλιψη επηρεάζει σοβαρά τη ζωή σας και άλλοι τύποι θεραπείας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί.

Συνεπώς, η συνεπής έρευνα και η βελτίωση της μεθοδολογίας επέτρεψε την πρόοδο της υπνοθεραπείας ως προηγμένη μορφή θεραπείας μέχρι το σημείο όπου η υπνοθεραπεία θεωρείται πλέον τακτικά ως θεραπευτική επιλογή για κατάθλιψη.

Δουλεύοντας παράλληλα με μια ομάδα ισχυρών τεχνικών ψυχοθεραπείας, η υπνοθεραπεία μπορεί να είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη μορφή θεραπείας για άτομα με κατάθλιψη.

 


Leave a Reply