Πώς η Υπνοθεραπεία και NLP μπορούν να βοηθήσουν να σταματήσετε τις έμμονες σκέψεις ?

Πώς η Υπνοθεραπεία έμμονες σκέψεις ?

Οι σκέψεις που εμφανίζονται φαινομενικά αυθόρμητα στο μυαλό σας μπορούν να είναι παραδείγματα παρεμβατικών σκέψεων, που μερικές φορές ονομάζονται έμμονες σκέψεις.

Είναι εύκολο να πεις στον εαυτό σου, «μην ανησυχείς» για κάτι τέτοιο.

Για όσους αντιμετωπίζουν τις σκέψεις ότι δεν «ανησυχούν» ή δεν σκέφτονται υπερβολικά για το θέμα που τους ενδιαφέρει, μπορεί να αισθανθούν ότι δεν γίνεται να σταματήσουν να το σκέφτονται. Εάν δεν είστε σε θέση να σταματήσετε τις ενοχλητικές σκέψεις ή να σταματήσετε σκέψεις που υπονοούν παρορμητική συμπεριφορά, μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε ιδεοληψία ή τις «ανεπιθύμητες σκέψεις» γενικά.

Κατηγορίες της έμμονης σκέψης – εμμονές

Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ανεπιθύμητων αυτοματοποιημένων σκέψεων .

Για παράδειγμα:

  • Περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, όταν δεν εργάζεστε, και σκέφτεστε θέματα εργασίας.
  • Δεν είστε σε θέση να βγάλετε ένα περιστατικό ή μια συζήτηση έξω από το μυαλό σας.
  • Σκέφτεστε ατελείωτα, τις σχέσεις που έχουν τελειώσει.
  • Εστιάζοντας σε ένα χόμπι ή ένα ενδιαφέρον στο βαθμό που έχει επιζήμια αποτελέσματα στη ζωή σας

Ο σκοπός της ανησυχίας

Είναι πραγματικά άνώφελο; Η απάντηση είναι, βεβαίως, εννοείται.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε κάποια ικανότητα για την πρόβλεψη του μέλλοντος και αυτό μας επιτρέπει να προβλέπουμε εκ των προτέρων προβλήματα και να βρίσκουμε τρόπους για να τα ξεπεράσουμε ή να τα παρακάμψουμε. Αυτός και μόνο, είναι ένας λόγος ανησυχίας.

Έτσι, όταν οι άνθρωποι σας λένε ότι πρέπει να «σταματήσετε να ανησυχείτε», αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε για το πώς θα μπορούσαν να έρθουν τα πράγματα ή να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε για μελλοντικές καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάσαι τόσο πολύ για πράγματα, που στο τέλος σε παραλύουν και πέφτεις σε αδράνεια.

Πώς η Υπνοθεραπεία και NLP μπορούν να βοηθήσουν τις έμμονες σκέψεις ?

Η ανησυχία είναι η κακή χρήση της φαντασίας

Η φαντασία σας είναι το εργαλείο της φύσης για να σας προσφέρει καλύτερες προοπτικές και νέες δυνατότητες. Η ανησυχία είναι η κακή χρήση αυτού του ισχυρού εργαλείου. Όταν το παρακάνετε, κάνετε πραγματικά κακά πράγματα , το πιστεύετε και στη συνέχεια αισθάνεστε άσχημα!

Και οι προβληματισμοί σας έρχονται με τον ίδιο τρόπο, σε όλα ή τίποτα, σε μαύρο ή άσπρο, ή κάπως έτσι: «Αυτό πρόκειται να είναι μια πλήρης καταστροφή, μια καταστροφή, ένας πλήρης εφιάλτης, θα καταστραφώ εντελώς»

Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορούμε να μάθουμε πώς να ελέγξουμε και να ελέγξουμε τις ιδεοληπτικές ή ενοχλητικές σκέψεις και να επαναλάβουμε ένα πιο θετικό τρόπο στο μυαλό. Και μπορούμε να το κάνουμε, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του νου.

Πώς μπορείτε να με βοηθήσετε να σταματήσω τις έμμονες σκέψεις;

Λοιπόν, δεν μπορείτε να “σκέφτεστε” άμεσα κάτι, ο εγκέφαλός σας δεν λειτουργεί έτσι. Για παράδειγμα, αν σας ζητήσουμε να μην σκεφτείτε το μπλε χρώμα ή να μην επικεντρωθείτε στους ήχους που προέρχονται από τον υπολογιστή σας ή να μην σκεφτείτε το δωμάτιο που βρίσκεστε ή να μην γνωρίζετε τα πέλματα των ποδιών σας, η μόνη απάντηση που μπορεί να έχετε, αρχικά, είναι να σκεφτείτε αυτά τα πράγματα.

Οι άμεσες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούμε, τόσο υπνοθεραπευτικές όσο και Νευρογλωσσικές, δουλεύουν για να εκπαιδεύσουν το μυαλό σας για να μειώσουν μαζικά τη «σημασία» των ανεπιθύμητων σκέψεων.

Αυτή η συγκλονιστική και χαλαρωτική συνεδρία θα μεταμορφώσει τη ζωή σας

  • Βοηθώντας σας να καταλάβετε πώς λειτουργεί η σειρά των σκέψεων και των συναισθημάτων
  • Σας διδάσκει πώς να ηρεμήσετε τις συναισθηματικές σας σκέψεις γρήγορα και εύκολα
  • Να σας αποσπάσουν από το περιεχόμενο των τυχαίων σκέψεων
  • Επιτρέποντάς σας να βλέπετε ξανά καθαρά  χωρίς ανεπιθύμητες σκέψεις τον δρόμο σας

Όταν μάθετε να έχετε αρκετή προοπτική και βρίσκετε ευκολότερο να σκέφτεστε ήρεμα και απερίσκεπτα για τα πράγματα που σας ενοχλούσαν, δεν θα υπάρχουν ποια. Έτσι, η επίδραση της μείωσης των επιπτώσεων της έμμονης σκέψης, είναι ότι θα βρεθείτε να σκέφτεστε πιο επιμελώς και με πιο ισορροπημένο τρόπο.


Leave a Reply