Πώς να απαλλαγείτε από φοβίες και τραυματικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας NLP

Προειδοποίηση: Μην προσπαθήσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη θεραπεία Φοβίων μόνο. Πρέπει να είστε σε ασφαλές ρυθμό με κάποιον να σας απομακρύνει από την περίπτωση για να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε.

Η γρήγορη θεραπεία για τη φοβία ακούγεται σαν περίεργο ψέμα, για ανθρώπους που είναι είτε απελπισμένοι ή / και έχουν μια εύθραυστη αντίληψη για την πραγματικότητα.

Ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα πώς ή γιατί λειτουργεί, ( το Harvard ακόμα το μελετά ) ,αλλά ξέρω ότι συμβαίνει επειδή είχα πολλές επιτυχημένες εμπειρίες από πρώτο χέρι, όπως και άλλοι θεραπευτές που γνωρίζω. Έχει επίσης υιοθετηθεί τώρα πλέον από χιλιάδες συμβούλους και ψυχοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, γι ‘αυτό και βλέπουμε την αξία της μεθόδου.

Όπως πολλές τεχνικές NLP θα ποικίλλουν από τον επαγγελματία στον επαγγελματία, αλλά εδώ είναι η διαδικασία με λίγα λόγια.

Πώς να απαλλαγείτε από φοβίες και τραύματα χρησιμοποιώντας NLP

Διαδικασία Άσκησης:

 • Βρίσκεστε στον κινηματογράφο με έναν φίλο για την ταινία. Κάθεστε κάπως πίσω και περιμένετε να αρχίσει η ταινία. Είστε χαλαροί και ανυπομονείτε για την παράσταση.
 • Η ταινία αρχίζει να κυλά και παρατηρείτε ότι είναι ασπρόμαυρη και ότι μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας στην οθόνη.
 • Ο εαυτός που βλέπετε είναι αυτός που θα είχατε δει ακριβώς πριν ξεκινήσει η αρχική φοβική σας εμπειρία.
 • Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, ή όλα αυτά είναι μακριά, μην ανησυχείτε, θυμηθείτε μόνο το πιο πρόωρο σοβαρό επεισόδιο που μπορείτε, αλλά βεβαιωθείτε ότι ξεκινήσατε την ταινία πολύ πριν από τι γνωρίζετε ότι υπήρχε το πρόβλημα.
 • Πριν ξεκινήσετε την ταινία, μπορείτε να φανταστείτε να βγαίνετε από το σώμα σας, πίσω προς την αίθουσα προβολής.
 • Μπορείτε ακόμα να δείτε τον εαυτό σας να φαίνεται παγωμένος και να περιμένει την ταινία, αλλά τώρα έχετε τον έλεγχο και είστε ασφαλείς πίσω από ένα παχύ γυάλινο πλαίσιο.
 • Παίξτε την θολή και ασπρόμαυρη ταινία μέχρι και μετά το τέλος του φοβικού περιστατικού. Όταν φτάσετε στο τέλος, παρατηρήσετε ότι  “είστε” μέσα στην οθόνη και είναι πάρα πολύ “παγωμένο” το φιλμ.
 • Πετάξτε προς τα κάτω στο “σώμα σας”, βλέποντας την ταινία και στη συνέχεια εκτελέστε την ταινία πολύ γρήγορα προς τα πίσω στην αρχή,  όχι περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα.
 • Τώρα παρακολουθήστε ξανά την ταινία και για άλλη μια φορά και σταματήστε μετά το συμβάν.
 • Ξαναπαίξτε από το τέλος της ταινίας στην αρχή, πραγματικά γρήγορα αυτή τη φορά κάνοντας την κωμική, με την προσθήκη τρελών ειδικών εφέ.
 • Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του φιδιού ( φοβία ) θα μπορούσατε να το φτιάξετε σαν ένα φίδι κινουμένων σχεδίων φορώντας ένα καπέλο και κοιτάζοντας όλοι τον εαυτό σας συνειδητά, επειδή είχε λάσπη πάνω του και σας έβρεξε.
 • Τώρα προσθέστε χρώμα και επαναλάβετε τη διαδικασία τρέχοντας γρήγορα προς τα εμπρός και στη συνέχεια προς τα πίσω. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα αστείο κομμάτι ήχου σε αυτό το στάδιο.
 • Πηγαίνετε προς τα πίσω και προς τα εμπρός αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι είστε εντελώς άνετοι με αυτό.
 • Αφού το κάνετε αυτό, προσπαθήστε να αναδημιουργήσετε την απάντηση της φοβικής εμπειρίας και θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε, ή τουλάχιστον τίποτα, όπως τόσο παλιά.

Μπορείτε να το εκτελέσετε αρκετές φορές έως ότου η φοβία σας υποβαθμιστεί, ώστε να δείχνει ότι πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα.

Προειδοποίηση: Μην προσπαθήσετε ποτέ να χρησιμοποιήσετε τη γρήγορη θεραπεία Φοβίων μόνη της. Επίσης, πρέπει να είστε σε ασφαλές περιβάλλον, με κάποιον να σας απομακρύνει στην περίπτωση για να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε.


Leave a Reply