ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΆΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΆΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η σχολική χρονιά κλείνει και φέτος τον κύκλο της, οδηγώντας χιλιάδες μαθητές  στις εξετάσεις. Κάθε χρόνο αυτή η περίοδος αποτελεί μια αγχώδη διαδικασία,  τόσο για τους μαθητές που καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κάνουν τα πρώτα βήματα προς τα όνειρά τους, όσο και για τους  γονείς που πρέπει να στηρίξουν τα παιδιά τους καθ΄όλη την διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το άγχος των εξετάσεων είναι μια απ΄τις πολλές δοκιμασίες, τις οποίες πρέπει να διαχειριστούν οι μαθητές.

Αν δυσκολεύεστε να ελέγξετε το άγχος των εξετάσεων, το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει στις περιπτώσεις που χρειάζεστε άμεση διαχείριση του άγχους για τις εκάστοτε εξετάσεις σας, γι’ αυτό τον λόγο και μπορείτε να το ακούτε καθημερινά πριν τον ύπνο σας.

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις ολοκληρωμένες συνεδρίες που παρέχονται για την διαχείριση του άγχους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Πώς μπορεί η Υπνοθεραπεία να βοηθήσει το άγχος των εξετάσεων; Η Υπνοθεραπεία, ή κατάσταση της ύπνωσης, αποτελεί μια ανθρώπινη έμφυτη ικανότητα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος γιατί  όλοι μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε, με σκοπό να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εσωτερικές μας πηγές έμπνευσης, ενέργειας, γνώσης και δύναμης.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να γνωρίσουμε, αλλά και να αλλάξουμε άγνωστες και βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, οι οποίες επηρεάζουν, σε σημαντικό βαθμό, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις μας και την καθημερινή μας συμπεριφορά.

Με άλλα λόγια, η εμπειρία της ύπνωσης είναι μια κατάσταση, κατά την οποία η προσοχή του ατόμου εστιάζεται εσωτερικά, ενώ, παράλληλα, επικρατεί μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Music for Meditation music for relaxation and dreaming

https://www.youtube.com/channel/UCResIkKOfCnhYNYKvfd9dVQ

 


Leave a Reply