Υπνοθεραπεία και διαχείριση άγχους

διαχείριση άγχους

Το καλοκαίρι βρίσκεται προς το τέλος του, βρίσκοντας άλλους στην αρχή των διακοπών τους, άλλους στο τέλος κι άλλους στην καθημερινότητά τους. Λίγο πολύ όλοι ξεκουραστήκαμε και καλούμαστε σιγά σιγά να επανέλθουμε στους γνώριμους ρυθμούς μας. Ίσως είναι κι αυτή η σκέψη που μερικές φορές μας φοβίζει και μας αγχώνει. Πώς δηλαδή θα ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας ανάγκες και πώς θα επιτευχθεί η μέγιστη διαχείριση άγχους.

Αν δυσκολεύεστε να ελέγξετε το καθημερινό σας άγχος, το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει στις περιπτώσεις που χρειάζεστε άμεση διαχείριση άγχους, γι’ αυτό τον λόγο και μπορείτε να το ακούτε καθημερινά πριν τον ύπνο σας.

Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τις ολοκληρωμένες συνεδρίες που παρέχονται για την διαχείριση άγχους.

Music by Yoga Asana (musique pour dormir) – Shakuhachi Sakano

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Πώς μπορεί η Υπνοθεραπεία να βοηθήσει στην διαχείριση του άγχους; Η Υπνοθεραπεία, ή κατάσταση της ύπνωσης, αποτελεί μια ανθρώπινη έμφυτη ικανότητα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος γιατί  όλοι μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε, με σκοπό να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εσωτερικές μας πηγές έμπνευσης, ενέργειας, γνώσης και δύναμης.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να γνωρίσουμε, αλλά και να αλλάξουμε άγνωστες και βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, οι οποίες επηρεάζουν, σε σημαντικό βαθμό, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις μας και την καθημερινή μας συμπεριφορά.

Η υπνοθεραπεία είναι ένας συνδυασμός θεραπείας και ύπνωσης.

Κατά συνέπεια, η ύπνωση ,συνήθως , χρησιμοποιείται στην υπνοθεραπεία και είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης. Μπορεί να προκληθεί από τον εαυτό ή από άλλο άτομο και κατά τη διάρκειά της, ο συνειδητός έλεγχος χαλαρώνει. Έτσι, το περιεχόμενο του ασυνείδητου καθίσταται πιο προσιτό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, καθιερώνεται μια αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου μυαλού και το άτομο γίνεται πιο ικανό να ανταποκριθεί στις προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, η υπνοθεραπεία είναι μια ψυχολογική μέθοδος θεραπείας. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιεί την ύπνωση για να θεραπεύσει τα προβλήματα.

Συμπερασματικά, η ύπνωση ή υπνοθεραπεία, αποτελεί μια ανθρώπινη έμφυτη ικανότητα.

Η ύπνωση θεωρείται ότι δουλεύει αλλάζοντας την κατάσταση της συνειδητότητας έτσι, ώστε η αναλυτική αριστερή πλευρά του εγκεφάλου να απενεργοποιείται. Ταυτόχρονα, η μη αναλυτική δεξιά πλευρά γίνεται πιο επιφυλακτική.

Ο συνειδητός έλεγχος του νου αναστέλλεται και το υποσυνείδητο μυαλό αφυπνίζεται. Η μέθοδος της ύπνωσης λειτουργεί παρακάμπτοντας το συνειδητό μυαλό και μιλώντας απευθείας στο ασυνείδητο, σε μια γλώσσα την οποία κατανοεί. Γι΄αυτό και μπορούμε να αλλάξουμε  βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, που επηρεάζουν τα συναισθήματα  και την συμπεριφορά μας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ασυνείδητο μυαλό είναι βασικά υπεύθυνο.

Συνοψίζοντας, κατά την ύπνωση η προσοχή του ατόμου εστιάζεται εσωτερικά, ενώ, παράλληλα, επικρατεί μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Πηγή βίντεο: FEEL THE FAMILY CHANNEL


Leave a Reply