ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ[it_heading heading_style=”style2″ text=””]Προσωπικη Συμβουλευτικη[/it_heading]

Προσωπική Συμβουλευτική

Σύμφωνα με έναν ορισμό της  Αμερικάνικης Συμβουλευτικής Εταιρείας (American Counseling Association), «Συμβουλευτική είναι η τέχνη να βοηθάς τους ανθρώπους».
Οι σύμβουλοι είναι επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευθεί να μοιράζονται τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με αυτούς που αναζητούν τη βοήθειά τους.

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ;”]

Η συμβουλευτική αναγνωρίζει ότι όλα τα άτομα είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια διερχόμενα την παιδική ή την εφηβική ηλικία αλλά ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή τους. Η αποτελεσματική συμβουλευτική είναι αυτή που λειτουργεί προληπτικά.

Οι σύμβουλοι βοηθούν τα άτομα στην προσωπική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Οι υπηρεσίες τους παρέχονται σε σχολεία, πανεπιστήμια, δημοτικές και κρατικές δομές αλλά και σε ιδιωτική βάση.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ;”]

Η συμβουλευτική είναι μια αμφίδρομη διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ του συμβουλευόμενου (του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια) και του συμβούλου (του επαγγελματία που βοηθά),γι’ αυτό και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της τη συζήτηση.

Μέσω της συζήτησης, ο ενδιαφερόμενος διακρίνει τα κρίσιμα σημεία τυχόν προβλημάτων του, επαναπροσδιορίζει τις καταστάσεις αλλά και τον εαυτό του και χρησιμοποιεί καλύτερα τα αποθέματα και τις ικανότητές του.

Το άτομο συχνά ζητάει βοήθεια για προβλήματα που τον απασχολούν ή του προκαλούν δυσφορία, όσον αφορά τις διαπροσωπικές του σχέσεις, τη σχέση του με τον εαυτό του, τον οικογενειακό και κοινωνικό του περίγυρο, την επαγγελματική του σταδιοδρομία και τις σπουδές του.

Παρά το γεγονός ότι ο όρος εμπεριέχει στη θεματική του ρίζα τη «συμβουλή», δεν μπορούμε σήμερα να δεχτούμε ότι χρησιμοποιείται με τη σημασία που αποδίδουμε στη λέξη στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Με άλλα λόγια ο σύμβουλος δεν «δίνει συμβουλές» στον «πελάτη» του, αλλά λειτουργεί περισσότερο υποστηρικτικά και βοηθητικά, καθοδηγώντας τον με έμμεσο τρόπο.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_style=”4″ use_icon=”” iconbox_title=”ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ;”]

  • Φοβίες, Άγχος και Στρες
  • Διακοπή καπνίσματος
  • Προβλήματα στις σχέσεις / Οικογένεια
  • Εξέλιξη ή ανακατεύθυνση καριέρας
  • Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης & Αυτοεκτίμησης
  • Μείωση Αρνητικών Συναισθημάτων κι Αποφυγή Αρνητικών Πεποιθήσεων
  • Δημιουργία πιο λειτουργικών στρατηγικών σε όλους τους τομείς.
  • Βελτίωση επικοινωνίας και έκφρασης.

[/it_iconbox]

[it_iconbox iconbox_title=”Προσωπική ανάπτυξη Feel the Family” icon_fontawesome=”fa fa-check” iconbox_title_color=”#86068e” iconbox_icon_color=”#86068e”]Ο σύμβουλος δεν «δίνει συμβουλές» στον «πελάτη» του, αλλά λειτουργεί περισσότερο υποστηρικτικά και βοηθητικά, καθοδηγώντας τον με έμμεσο τρόπο.[/it_iconbox]

Comments are closed.