ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΝΩΣΗΥπνοθεραπεια και   Υπνωση 

Υπνοθεραπεία και ύπνωση

American Health Magazine 2015

 • Ψυχανάλυση: 38% ανάκτηση μετά από 600 συνεδρίες
 • Συμπεριφορική Θεραπεία: 72% ανάκτηση μετά από 22 συνεδρίες
 • Υπνοθεραπεία: 93% ανάκτηση μετά από 6 συνεδρίες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΝΩΣΗΣ;

Η υπνοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος θεραπείας. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία υποσυνείδητης αλλαγής σε έναν ασθενή με τη μορφή νέων απαντήσεων, σκέψεων, συμπεριφορών ή συναισθημάτων.

Ποια, όμως, είναι η σχέση μεταξύ υπνοθεραπείας και ύπνωσης;

Η υπνοθεραπεία είναι ένας συνδυασμός θεραπείας και ύπνωσης. Κατά συνέπεια, η ύπνωση ,συνήθως , χρησιμοποιείται στην υπνοθεραπεία και είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης. Μπορεί να προκληθεί από τον εαυτό ή από άλλο άτομο και κατά τη διάρκειά της, ο συνειδητός έλεγχος χαλαρώνει. Έτσι, το περιεχόμενο του ασυνείδητου καθίσταται πιο προσιτό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, καθιερώνεται μια αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνείδητου μυαλού και το άτομο γίνεται πιο ικανό να ανταποκριθεί στις προτάσεις.

Από την άλλη πλευρά, η υπνοθεραπεία είναι μια ψυχολογική μέθοδος θεραπείας. Όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιεί την ύπνωση για να θεραπεύσει τα προβλήματα. Συμπερασματικά, η ύπνωση ή υπνοθεραπεία, αποτελεί μια ανθρώπινη έμφυτη ικανότητα. Η ύπνωση θεωρείται ότι δουλεύει αλλάζοντας την κατάσταση της συνειδητότητας έτσι, ώστε η αναλυτική αριστερή πλευρά του εγκεφάλου να απενεργοποιείται. Ταυτόχρονα, η μη αναλυτική δεξιά πλευρά γίνεται πιο επιφυλακτική. Ο συνειδητός έλεγχος του νου αναστέλλεται και το υποσυνείδητο μυαλό αφυπνίζεται.

Η μέθοδος της ύπνωσης λειτουργεί παρακάμπτοντας το συνειδητό μυαλό και μιλώντας απευθείας στο ασυνείδητο, σε μια γλώσσα την οποία κατανοεί. Γι΄αυτό και μπορούμε να αλλάξουμε βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ασυνείδητο μυαλό είναι βασικά υπεύθυνο. Συνοψίζοντας, κατά την ύπνωση η προσοχή του ατόμου εστιάζεται εσωτερικά, ενώ, παράλληλα, επικρατεί μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

Ο θεραπευτής θα σας βάλει να ξαπλώσετε ή και να κάτσετε. Αφού χαλαρώσετε θα περάσετε στο στάδιο της ονειροπόλησης. Στη συνέχεια, θα σας κάνει ερωτήσεις με σκοπό τη διερεύνηση και την «χαρτογράφηση» των φοβιών σας. Αλλά και για να ελευθερώσει τις σκέψεις σας. Έπειτα θα σας ζητήσει να είστε απόλυτα χαλαροί και να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας για να μπορέσετε να αλλάξετε συναισθήματα αλλά και τρόπο σκέψης.

Σε όλο αυτό το διάστημα θα είστε ξύπνιοι γνωρίζοντας ακριβώς τις σκέψεις σας. Συνήθως για κάθε ένα τομέα της ζωής (καριέρα, υγεία, σχέσεις, οικογένεια κ.τ.λ.) δεν χρειάζονται πάνω από 10 με 12 ώρες συναντήσεων ενώ για πιο συγκεκριμένα προβλήματα δεν ξεπερνά τις 6 με 8 ώρες.

Στην αρχή χρειάζεται μια συνάντηση περίπου 2 ωρών, όπου παίρνουμε ένα αναλυτικό ιστορικό σχετικά με το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε. Στις επόμενες συναντήσεις επικεντρωνόμαστε στα εμπόδια που σας κρατάνε μακριά από τα επιθυμητά αποτελέσματα που θέλετε και αξίζετε.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Με την βοήθεια της Ύπνωσης , μπορούμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, να αλλάξουμε τον κώδικα επικοινωνίας μας και να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που ακριβώς θέλουμε… Προς το Καλύτερο! και ως φυσική συνέχεια, να αποκτήσουμε άμεσα τον έλεγχο της ζωής μας, να αυξήσουμε την δημιουργικότητά μας και να εξελίξουμε την καθημερινότητα!

Επίσης δημιουργούμε νέους τρόπους και νοητικές διαδρομές ώστε να υποστηρίζετε διαφορετικά στο μέλλον δυσκολίες που παρουσιάζονται καθώς και τεχνικές για να επιτυγχάνουν οι στόχοι που θέσατε.

Ενδεικτικά , με τη Μέθοδο της Υπνοθεραπείας αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά:

 • Τις φοβίες, το Άγχος και το Στρες
 • Γενικά βοηθά στον έλεγχο του πόνου
 • Επιτυγχάνεται η Ηρεμία & Συγκέντρωση
 • Την ενίσχυση της Αυτοπειθαρχίας
 • Την Ενίσχυση της Μνήμης
 • Την ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης & Αυτοεκτίμησης
 • Την καταπολέμηση της Κατάθλιψης
 • Την επιτάχυνση της Μάθησης
 • Την Θετικότητα & Αισιοδοξία

Υπνοθεραπεία Feel the Family

Με την βοήθεια της Ύπνωσης , μπορούμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, να αλλάξουμε τον κώδικα επικοινωνίας μας και να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που ακριβώς θέλουμε.