4 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παιδιών.png

Το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε η 4η Ιουνίου ως η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών.

Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Στόχος της Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών είναι να θυμίζει σ’ όλο τον κόσμο ότι υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά-θύματα, που υποφέρουν από διάφορες μορφές επιθετικότητας και κακομεταχείρισης σε πολλά επίπεδα, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και σεξουαλικά. Επίσης, ότι μεταξύ των σημαντικότερων από τα βασικά δικαιώματα που αναφέρονται στη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι το δικαίωμα στη ζωή, στο κατάλληλο επίπεδο διαβίωσης, στην υγεία, στην ανάπαυση, στην ψυχολογική ασφάλεια και στην ειρήνη, στην εκπαίδευση και στην ελευθερία.

Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, τα βλέμματα όλων θα πρέπει να στραφούν σε αυτά τα παιδιά. Η πολιτεία, σε συνεργασία με τις εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα πρέπει να εργαστεί ώστε να προωθηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των πολιτών έτσι ώστε να μην μένουν απαθείς παρατηρητές σε καταστάσεις που σχετίζονται με την επιθετικότητα κατά παιδιών και την κακομεταχείριση τους. Οι δράσεις όλων θα πρέπει να είναι συστηματικές και συντονισμένες σε όλα τα επίπεδα – κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό – για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινόμενων. Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουν με κάθε τρόπο αυτές τις αθώες ψυχές.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

https://www.youtube.com/

 


Leave a Reply